ProBioSklep
Zaprosiła Cię
Kamila Ruszkowska

Ogród probiotyczny. Jak uprawiać warzywa i owoce i nie zwariować

Cena detaliczna:
66,00
cena netto: 62,86


W „Ogrodzie probiotycznym” opowiadam o spełnionym ogrodnictwie, które daje podstawy zdrowego, spokojnego stylu życia oraz dzielę się praktyczną wiedzą, jak samodzielnie stać się „pracownikiem gleby” w ogrodzie probiotycznym i czerpać przy tym nie tylko zdrowe plony, ale i radość ze świadomego bycia częścią większego ekosystemu.

Z książki dowiesz się, jak uprawiać warzywa i owoce, jednocześnie regenerując glebę:

  • jak sposób prowadzenia upraw wpływa na glebę, następnie klimat Planety i zdrowie człowieka;
  • jak ograniczać wysiłek fizyczny w ogrodzie;
  • jak uprawiać, by otrzymywać zdrowy i odżywczy plon;
  • jak zastąpić chemiczne nawozy i środki ochrony naturalnymi sposobami;
  • jak radzić sobie, gdy warunki pogodowe są niestabilne w obliczu zmian klimatu;
  • jak uprawiać nawet w miejscu pozbawionym ujęcia wody;
  • jak choć w małym stopniu – lokalnie – przyczynić się do ograniczenia skali zniszczenia na ziemi.

W sposób przystępny przedstawiam w niej złożone procesy wpływające na wzrost roślin, prezentuję najnowszą wiedzę dotyczącą metod regeneracji gleby i proponuję konkretne sposoby – 3 modele upraw gotowe do wdrożenia, a także naturalne techniki radzenia sobie z chwastami, szkodnikami i suszą – znajdziesz w niej kompletną wiedzę, jak uzyskać odżywczy plon przy niewielkim nakładzie pracy.

Korzystając z przedstawionego planu działania, stworzysz ekosystem (nawet niewielki, we własnym warzywniku) obfitujący w cenne formy życia, który będzie wspierać Twoje zdrowie.

Każde działanie w ogrodzie zgodne ze wskazówkami zawartymi w poradniku będzie przyczyniało się do regeneracji wierzchniej warstwy naszej Planety, przynosząc „zdrowie na talerzu” bez użycia agrochemii. To sytuacja, która ze wszystkich stron przynosi pożytek – matce żywicielce Ziemi, Tobie, a także pożytecznym owadom, bez których nasze istnienie byłoby niezwykle trudne.

Zachęcam Cię do stworzenia własnego ogrodu probiotycznego – w którym regularny ruch na świeżym powietrzu zapewni Ci odpowiednią dawkę aktywności, Twój wzrok odpocznie wśród zieleni, ciało i dusza zyskają przestrzeń do regeneracji, a będące wytworem Twoich rąk i stworzonej przez Ciebie żyznej, pełnej życia ziemi plony staną się pokarmem–lekarstwem bogatym w cenne składniki odżywcze.
 



Tytuł: Ogród probiotyczny. Jak uprawiać warzywa i owoce i nie zwariować

Autorka: Klaudia Sidorowicz

Liczba stron: 114

Format: 20 26 cm

Oprawa: Miękka

Rok wydania: 2020

ISBN: 978-83-958280-0-3

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności.