ProBioSklep
Zaprosiła Cię
Kamila Ruszkowska

Ema5 - Kanister 5 litrów

Cena detaliczna:
288,50
cena netto: 267,13
chwilowo niedostępny

NAWOZOWY PRODUKT MIKROBIOLOGICZNY
intensyfikuje procesy mikrobiologiczne w glebie, ogranicza patogenną mikroflorę w glebie i na roślinie.

Ema5:

• jest umieszczony w wykazie produktów naturalnych, które mogą być stosowane w rolnictwie ekologicznym pod nr SE/70/2022; 

• powstaje w procesie naturalnej fermentacji wykorzystywanej w probiotechnologii;

• to unikatowy wyrób zawierający kompozycję żywych, pożytecznych mikroorganizmów, kwasów organicznych, witamin, kompleks minerałów i metabolitów;

• jest cieczą  o pH  poniżej 4, koloru żółto- brunatnego, zapachu sfermentowanego soku owocowego.

 

Ema5 w sposób szczególny wzmacnia i uzupełnia działanie EmFarma i EmFarma Plus.  Jest naturalnym biohigienizatorem. Polecany do stosowania dolistnego i doglebowego w celu podniesienia biologicznej odporności roślin na stres abiotyczny. Ema5 może być stosowany w całym okresie wegetacji. 

Pożyteczne mikroorganizmy w nim występujące wzajemnie się wspierają zmieniając kierunek procesu mikrobiologicznego na regenerujący albo rewitalizujący w miejscu ich użycia. 

 

DZIAŁANIE Ema5:

• tworzy biofilm, który zabezpiecza rośliny przed stresem abiotycznym,

• dba o równowagę w mikrobiomie rośliny i gleby,

• intensyfikuje procesy mikrobiologiczne w glebie,

• ogranicza patogenną mikroflorę w glebie i na roślinie,

• przywraca do obiegu trudnodostępne składniki.

 

SKŁAD PRZED FERMENTACJĄ: 

Surowce wykorzystywane do wytworzenia wyrobu mają pochodzenie naturalne:

• woda (spełniająca odpowiednie wymagania technologiczne pod względem jakościowym),

• kultury starterowe bakterii probiotycznych SCD ProBio Original®, indywidualne szczepy bakterii o potencjale probiotycznym,

• certyfikowana ekologiczna melasa z trzciny cukrowej,

• ocet winny,

• akohol etylowy (40%),

• sól kamienna kłodawska,

• naturalny puder mineralny mikronizowany – AZOMITE® CAS 1344-01-0 – kwas krzemowy, sól glinowo-wapniowo-sodowa.

Zawiera Lactobacillus plantarum nie mniej niż 1 x 105 jtk/cm3.

 

Dopuszczony do stosowania w rolnictwie ekologicznym pod nr SE/70/2022.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności.